preloader

Pakiramo odgovorno

Leto 2019 je leto novosti, klasično papirnato vrečko menjamo s TRAJNOSTNO EMBALAŽO IZDELANO IZ TRAVE.

 

NIČ VEČ PLASTIKE

Plastika je vedno in povsod in vedno konča tam, kamor ne spada. Plastika močno onesnažuje naše okolje in uničuje habitate. Plastika je praktična in uporabna, vendar kratkovidna, preprosto je nepotrebna in se ji je mogoče izogniti. Rešitev in odgovor na plastiko je papir iz trave in karton iz trave, ki sta zdaj naš nov material ekološke embalaže in naš ekološki okoljski prispevek.

 

Zeleno pakiranje

Uvajamo okolju prijazen in trajnostni ukrep, saj je glavna surovina za našo embalažo postala trava. S tem ukrepom ne uporabljamo več plastike, niti drevesa niso več naša surovina. Naši proizvodi so tako dobili popolnoma nov design in postali popolnoma biološko razgradljivi.

 

Trajnostne koristi trave

Ekološke prednosti papirja iz trave so revolucionarne. Trava je hitro obnovljiva surovina, kar je bistvenega pomena glede na drevesa. V primerjavi s konvencionalnim papirjem proizvodnja surovin za papir iz trave prihrani približno 75% emisij CO2, poleg tega za 1 tono travne celuloze porabimo le 1 liter vode, v nasprotju s 6000 litri vode na tono lesne celuloze. Ogromen je tudi prihranek energije (150 kW /h  na tono travnih vlaken, v primerjavi s 6000 kW / h na tono lesne celuloze). Samo v našem podjetju smo letos z uvedbo novih embalažnih materialov opustili približno 4 tone plastike, 7 ½  tone papirja in 8 ton kartona.

 

Urska Zeleno pakiranje 2019