preloader

BUČA HOKAIDO

 

Najprej opazimo njeno značilno rdeče oranžno barvo. Tudi okus je intenziven, sladko škroben, ki s kuho in peko le še pridobi. Hokaido buča ima dokaj visoko hranilno vrednost, bogata pa so z vitaminom A, kalijem, vlakninami in beta karotenom, ki je odličen antioksidant. Ker vsebuje veliko škroba, je vsestransko uporabna za pripravo jedi (juhe, narastki, njoki, pireji). Njen prijetno sladkast okus, ki delno spominja na kostanj, pa lahko s pridom uporabimo tudi pri pripravi sladic.

Lupiti ali neolupiti?
Vsi, ki ste se že kdaj lotili lupljenja hokaido buče, točno veste, da je to zelo težavno in dolgotrajno opravilo. A po novem hokaido buč ne lupimo, za razliko od ostalih zimskih buč. Lupina hokaido buče je namreč zelo tanka in se med kuhanjem ali pečenjem zmehča. Če koga lupina po pečenju ali kuhanju še vedno moti, meso zdaj enostavno izdolbe.